|  Aanmelden lid 

Over ons

Dirigent Michel de Valk

Dirigent van Fulco's Regionaal Mannenkoor

Michel de Valk

Michel de Valk studeerde koordirectie bij Krijn Koetsveld, Charles de Wolf en David Porcelijn aan het Utrechts Conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, later de Hogeschool voor Kunsten Utrecht [HKU] genaamd. Daarnaast heeft hij de opleiding Docentschap Koristenopleiding bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (SNK) gevolgd en aan vele workshops en masterclasses deelgenomen [o.a. Robert Sund [Zweden] King SIngers, Ludo Claesen [België] Joop Schets] waardoor hij zijn muzikale veelzijdigheid nog verder kon ontwikkelen.
Michel de Valk is dirigent van o.a. het Utrechts Politie mannenkoor Excelsior en het Fulco’s Mannenkoor uit IJsselstein. SInds 2010 is hij ook actief als dirigent bij Theatergroep Manteau. Hier deed hij al veel ervaring op als arrangeur en uitvoerder van pop- en musical muziek. In het verleden was hij o.a. ook dirigent van het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance uit Eindhoven en het Koninklijk Mannenkoor Sint Caecilia uit Tilburg. 

Michel de Valk heeft inmiddels een respectabele staat van dienst als het gaat om het uitvoeren van zeer uiteenlopende werken (Bachs Matthäus Passion, Requiem van Verdi en Mozart etc.) met zowel koor als orkest uitvoeringen, waarbij hij orkesten en zijn (inmiddels zes) verschillende koren, mede dankzij zijn relativerende humor, tot bijzondere prestaties weet te brengen. Sinds een flink aantal jaren is De Valk naast het klassiek repertoire ook actief in de theater/musical muziek en popmuziek. Hierbij produceert en arrangeert hij muziek voor deze gezelschappen. 

Naast actief dirigeren zit De Valk ook regelmatig in jury's bij concoursen en talentenshows. 
Zijn visie ten aanzien van musiceren met amateurzangers en instrumentalisten is dat hij het belangrijk vindt dat men vanuit een ontspannen en veilige omgeving leert zingen en spelen. De sfeer van een vereniging is bepalend voor hoe de muziek klinkt van zo'n groep. “Mijn missie en opdracht is een groep in balans te brengen en dit vervolgens naar een hoger muzikaal niveau te tillen”.


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors

© 2023 Fulco's Regionaal Mannenkoor