|  Aanmelden lid 

Fulco's Vocaal Festival

Beste deelnemers van ons festival 

Zoals wij in onze 2e nieuwsbrief  hebben aangekondigd hierbij het programmaoverzicht van alle deelnemende koren.

Het is ieder jaar weer een hele uitdaging en gepuzzel om, met in acht neming van de locatiemogelijkheden en de vele wensen van de verschillende koren, een mooi en gebalanceerd programma te maken.

Het uitgaanspunt is natuurlijk dat er zo veel als mogelijk tegemoet wordt gekomen aan hetgeen u bij uw inschrijving aan wensen heeft opgegeven.

Dit jaar gaan er 66 koren optreden op 11 verschillende locaties. Dit zijn dus 132 optredens. Deze koren brengen ruim 2000 zangers/zangeressen op de been!

Uiteraard worden zij vergezeld  van koorbegeleiding,  familie en fans, zodat wij te samen met enkele duizenden mensen ook dit jaar weer gaan genieten van een geweldig muziekfestijn.

Om het uitgebreide programma en het hierin opgenomen strakke schema in goede banen te kunnen leiden hebben wij enkele regels opgesteld die wij met een separate 4e  nieuwbrief gaan delen. 

Voor informatie over de voorzieningen per locatie kunt u onze website raadplegen. Hier vindt u in de menubalk onder het kopje “locaties” de  locatieadressen en geluidsvoorzieningen.

Heeft u meer voorzieningen nodig dan kunt u die het beste zelf meenemen om teleurstellingen en improvisatie op het laatste moment te voorkomen.

Op alle locaties zijn ook flesjes drinkwater voor de deelnemende koren aanwezig, beschikbaar gesteld door de supermarketen van de JUMBO uit IJsselstein.

Voor informatie kunt u ook onze website bezoeken  www.fulcosvocaalfestival.nl   

Wilt u iets meer weten over IJsselstein kijk dan op  www.uitinijsselstein.nl

Projectgroep Fulco’s Vocaal Festival.


 

Persbericht 

--------------------------------------------------- 

Fulco’s Vocaal Festival 2022 

Op 21 mei a.s. vindt voor de 9e keer het gratis toegankelijke Fulco’s vocaal festival in de historische binnenstad van IJsselstein plaats. 

Dit jaar hebben 66 koren zich ingeschreven met meer dan 2000 zangers afkomstig uit het hele land. Deze koren brengen natuurlijk ook begeleiding en fans mee zodat we een gezellige drukte verwachten. 

De verscheidenheid is zeer groot: van pop, rock, smartlap, shanty, barbershop tot en met klassiek. 

Alle koren zullen zich 2x 30 minuten presenteren op 11 verschillende locaties waarvan drie buitenpodia. Programmaboekjes met de optredende koren zullen op deze dag overal gratis aanwezig zijn. 

De opening is om 10.30 uur op de Overtoom 1 voor het Fulcotheater en wordt verricht door de directeur van het Fulcotheater Daarna volgt een muzikale opening door het Fulco’s Regionaal Mannenkoor met een verrassend nieuw repertoire. 

De afsluiting is om 17.15 uur met een muzikale meezingmedley met voor iedereen bekende muziek, waarbij alle aanwezigen ook zelf mee kunnen zingen want alle teksten zijn op print aanwezig. 

Een dag die afwisselend, melodieus en ontspannend is met voor elk wat wils, want de doelstelling om koormuziek, in al zijn verscheidenheid, voor een breed publiek toegankelijk te maken gaat ook dit jaar weer in vervulling. 

Tot ziens op zaterdag 25 mei aanstaande! 

------------------------------------------------------------- 


 

Beste koorliefhebber,

Zoals wij in onze eerste nieuwsbrief hebben aangegeven zijn wij blij met het grote aantal aangemelde koren voor ons succesvolle korenfestival. 

Na het corona debacle moesten wij maar weer afwachten hoe de vitaliteit van Nederland  korenland er voor zou staan.

Gelukkig blijkt dit nog springlevend te zijn en hebben we eigenlijk nog maar een grote uitdaging op te lossen en dat is mooi weer op zaterdag 21 mei. 

Een tweede uitdaging is om goede zanglocaties te vinden die goed toegankelijk zijn, voldoende ruimte en hoogte hebben en het liefst ook nog een goede akoestiek, maar dat wordt uiteraard opgelost.

Dit is ook de reden dat wij niet eerder dan medio april het optreedschema met locaties kunne vrijgeven.

Het historisch stadhuis, de beide historische kerken en diverse andere vertrouwede locaties zijn weer gereserveerd en staan voor u klaar. 

Ons streven om koormuziek in al haar facetten gratis ten gehore te brengen bij een zo breed mogelijk publiek is  de basis  voor een muzikale happening waar wij zo lang op hebben moeten wachten.

Het festival zal op zaterdag 21 mei op de Overtoom voor het Fulcotheater om 10.30 uur feestelijk geopend worden waarna de koren zich over onze stad zullen verspreiden om hun muzikale repertoire ten gehore te brengen.


 

Na de persconferentie van dinsdag 16 februari jongstleden zijn wij, het organisatieteam van Fulco’s Vocaal Festival, bijzonder blij en opgetogen door de woorden van minister Ernst Kuipers, die het einde aankondigde van bijna alle COVID maatregelen per vrijdag 25 februari aanstaande. Het komt er dus op neer dat alle lichten op groen, of beter FELgroen staan om er op zaterdag 21 mei 2022 een bruisend en vooral feestelijk festival van te maken. 

In september is het organisatieteam aan de slag gegaan met onder andere het werven van de koren. Ondanks de toen geldende beperkende maatregelen en de onzekere toekomst, was het voor ons een grote verrassing dat zich in zeer korte tijd zo’n 65 koren hebben aangemeld. Ook voor dit jaar heeft zich een grote diversiteit aan koren aangemeld, zodat ook de selectieve luisteraar aan zijn trekken gaat komen.

Met dit aantal koren, die een kleine 2000 zangers en zangeressen vertegenwoordigen, zijn  wij in principe ook volgeboekt.

Het historisch Stadhuis, de beide monumentale kerken en diverse andere binnen- en buitenlocaties zijn weer gereserveerd en staan voor u klaar. 

Ons streven om koormuziek in al haar facetten ten gehore te brengen bij een zo breed mogelijk publiek, is de basis voor een muzikale happening, waar wij zo lang op hebben moeten wachten.

Het festival zal op zaterdag 21 mei voor het Fulcotheater om 10.30 uur feestelijk worden geopend, waarna de koren zich over onze stad zullen verspreiden om hun muzikale repertoire ten gehore te brengen. 

Tot slot melden wij u, dat het organisatieteam de komende tijd volop verder gaat met de verdere voorbereidingen en nu de aanmeldingen zijn afgerond er ook gestart gaat worden met het indelingsschema van de koren op de diverse locaties.

Wij zullen u van de vorderingen op de hoogte houden door middel van nieuwsbrieven. De definitieve indeling verwachten wij in de loop van april af te ronden en vervolgens ook met u te kunnen delen. 

Overigens kunt een en ander ook volgen via onze website www.fulcosvocaalfestival.nl.

Wij wensen u veel succes met uw voorbereidingen en zien u in ieder geval graag op zaterdag 21 mei aanstaande.  

Met muzikale groet,

Organisatieteam Fulco’s Vocaal Festival


 
Welkom in IJsselstein

Welkom in IJsselstein

De website Uit in IJsselstein staat vol leuke uittips. Voor meer informatie kunt u ook terecht in de winkel, gevestigd in "De Poorter" aan de Overtoom 7 in IJsselstein.

Trots op onze sponsors

© 2022 Fulco's Vocaal Festival