|  Aanmelden lid 

Fulco's Vocaal Festival

Fulco's Vocaal Festival 25 mei 2024

Sinds 2011 organiseert het Fulco’s Regionaal Mannenkoor het Fulco’s Vocaal Festival. Dit jaarlijks terugkerende festival in mei heeft inmiddels een vaste plaats gekregen op de evenementenkalender van heel veel koren en de stad IJsselstein.

Bij de eerste editie van het festival namen er 14 koren, voornamelijk mannenkoren uit de regio Utrecht deel , maar nu is het festival uitgegroeid tot maar liefst 72 koren met heel veel verschillende genres uit heel Nederland.

Een projectteam, bestaande uit zangers van het FRM, heeft de organisatie op zich genomen en is er in geslaagd om in de afgelopen jaren het aantal locaties uit te breiden tot 12, waaronder de 2 monumentale kerken, de raadzaal in het oude stadhuis, Fulcotheater, diverse horecagelegenheden en drie overdekte buitenpodia.

In al die jaren is het uitgangspunt gelijk gebleven aan de start van het festival in 2012, nl: inwoners van IJsselstein en uit de regio een zeer gevarieerd korenprogramma aan te bieden. Hen op die manier kennis te laten maken en te laten genieten van de vele vormen van koorzang. Mannen- en vrouwenkoren, gemengde koren, popkoren, shanty-koren, jongeren- en soms ook kinderkoren. Alle “smaken” zijn vertegenwoordigd, dus voor ieder wat wils.

Door een bijdrage van de deelnemende koren, actieve sponsorwerving, subsidie van de gemeente IJsselstein, is het festival gratis toegankelijk voor publiek.

Al jaren een groots evenement met een groot succes


Trots op onze Festival sponsors