|  Aanmelden lid 

Evenementen

Sprokkelhorst (16-12-2016)

Sprokkelhorst (16-12-2016)

Sfeervolle afsluiting van 2016

De vrijdagavond van de 16e december stond weer in het teken van de jaarlijkse Kerstavond van mevrouw Sprokkelhorst. Het FRM heeft dit jaar voor het eerst aan deze geweldige manifestatie meegedaan.

Op 74 locatie in de binnenstad kon het publiek zich tegoed doen aan vertellingen, zang, dans en muziek. Niet alleen de openbare gelegenheden hadden hun deuren hiervoor geopend, maar ook bij particulieren stond de deur open voor het publiek. Het FRM stond deze avond in de St. Nicolaas Basiliek met een kort programma van uiteenlopende kerstliederen dat driemaal achter elkaar werd uitgevoerd.

Het priesterkoor van de basiliek is na een grondige restauratie enorm lichter geworden en alle sporen van de restauratie zijn inmiddels gewist. Voor het publiek, dat in groten getalen aanwezig was, was het plaatje daardoor heel mooi.

Als koor kunnen we terug kijken op een mooi jaar, met als hoogtepunt het concert ter ere van het 25 jarig jubileum van onze dirigent Michel de Valk. Hier heeft het koor het aangedurfd om eens een hele andere richting in te slaan. De reacties van het publiek, maar ook de mannen van het koor, was zeer positief en het smaakt zeker naar meer. Maar natuurlijk staat ook een eerste lustrum van het Fulco’s Vocaal Festival ons nog heel goed bij. De sfeer was geweldig, het weer zat enorm mee en ruim 40 koren lieten zich van hun allerbeste kant horen.

Kortom, het FRM kan terugkijken op een geslaagd jaar, maar ook vooruitkijken naar een nieuw jaar vol activiteiten. Naast de bijna traditionele zangavonden in een van de verzorgingshuizen en natuurlijk weer een volgend Fulco’s Vocaal Festival wordt begin april een koorreis naar Gent georganiseerd. Daar zullen we, naast uiteraard de gezellige uurtje samen, ook met een koor uit Zele, niet ver van Gent, een gezamenlijk concert geven.
De tweede helft van het jaar zal in het kader staan van een avondvullend programma dat we op zaterdag 16 december in het Fulcotheater op de planken zullen brengen. Informatie hierover treft u later op onze site en in de diverse media aan. Noteer de datum in ieder geval alvast in uw agenda.

Leden en bestuur van Fulco’s Regionaal Mannenkoor, dirigent Michel de Valk en pianiste Marjan Fey wensen u fijne feestdagen en een mooi, gezond en vooral muzikaal 2017 toe.


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors