|  Aanmelden lid 

Evenementen

Meezingconcert (10-03-2016)

Meezingconcert (10-03-2016)

Het aangekondigde meezingconcert van donderdag 10 maart is een groot succes geworden

Met de ondertitel “Men’s Only” bleken zo’n 15 mannen zeer geïnteresseerd in het reilen en zeilen van het koor. Vier van hen hadden zich in de weken hiervoor als VIP gemeld. Met een limousine werden zij thuis opgehaald en keurig afgeleverd bij het historische stadhuis van IJsselstein.

Na een uitgebreid welkomstwoord van de voorzitter Will Kolenbrander nam dirigent Michel de Valk het roer over, die een korte introductie gaf aan de aanwezigen, waar gelukkig ook een aantal dames bij was. Zij werden door het koor toegezongen met een kleine doorsnee van de muziek die wij in ons repertoire hebben. Na het minder bekende en voor leken vrij complexe “The Snow” van Edward Elgar, klonk het “Slavenkoor” van Guiseppe Verdi, dat uiteraard een zeer grote bekendheid geniet. We eindigden met “An American Trilogy” waarmee Elvis Presley in de 70er jaren een hit had en menig concert afsloot.

Hierna werden de aanwezige mannen uitgenodigd zich te mengen met de koorleden en samen een aantal liederen in te studeren en natuurlijk te zingen.
Met enige schroom, maar toch enthousiast groeide het koor ineens met 15 mannen. Ondanks dat slechts enkelen enige koorervaring hadden, werd er driftig op de noten geoefend. Fantastisch om te zien dat koorleden met veel vuur hun “nieuwe” buurman mee namen in de wereld van noten, maten, balken en de diverse stemgroepen.
Nadat de kelen in de pauze nog eens flink waren gesmeerd, vervolgden wij het meezingen met een, ook voor de leden, nieuw stukje muziek.
“You Never Walk Alone” bleek bij de meesten toch vooral bekend te zijn in de uitvoering van Lee Towers. Misschien heeft die bekendheid er toe geleid dat we na een half uur het eerste gedeelte toch vrij overtuigend ten gehore konden brengen. Met een lied uit de Top 10 van ons koor werd nog even lekker uitgezongen en sloten we het meezingconcert af.

Na afloop bleek uit het enthousiasme van een aantal mannen dat een mogelijk drempel was geslecht. Een van onze VIP’s liet breed lachend weten dat hij uiteindelijk “zijn plaats gevonden heeft tussen twee bassen”, nadat de tweede tenoren en de baritons toch iets te hoog voor zijn stem bleken te zijn. Maar ook anderen leken gegrepen te zijn door de goede sfeer en de wijze waarop de koorleden hen direct als medezangers opvingen. We zullen op onze eerstvolgende repetitie zeker een aantal stoelen bij mogen plaatsen.

Onder het genot van een hapje en een drankje is nog even nagepraat in Brasserie 1560, dat gevestigd is in de gewelven onder het historische stadhuis. Uiteraard reed tegen het einde van de avond de limousine weer voor om de nog aanwezige VIP’s veilig thuis te brengen.

We mogen met dit meezingconcert zeker spreken van een zeer succesvolle, maar vooral erg leuke avond. Het is goed te merken dat voor veel mannen de drempel om zelf op een koor af te stappen soms toch erg groot is, maar dat een zetje in de goede richting door middel van een avond als op 10 maart zeker helpt.


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors