|  Aanmelden lid 

Evenementen

Concert met het VSSO (30-11-2013)

Concert met het VSSO (30-11-2013)

Een vol theater enthousiast genietend van een prachtconcert

 
Zaterdag 30 november 2013, was het Fulco Theater tot de nok gevuld. Concertliefhebbers uit heel de regio waren aanwezig om het zorgvuldig samengestelde concert door het Fulco's Regionaal Mannenkoor en het VechtStreeks Symfonie Orkest uit Maarssen te komen beluisteren. Dit licht klassieke concert in het licht van de 200e geboortedag van Wagner en Verdi met daarnaast stukken van Brahms en Tjaikovski werd zéér enthousiast ontvangen door het publiek. Beide verenigingen hadden zich terdege voorbereid op de toch moeilijk uitvoerbare muziek van Wagner en Verdi. Ook de uitvoering van die muziek in een theaterzaal vergde de nodige gewenning voor beiden. De geluidstechnici van het theater hebben zeker hun bijdrage geleverd een en ander zo goed mogelijk af te stemmen voor de juiste klankkleur. De soliste Marianne Koopman heeft een prachtige vertolking van de Alt Rapsodie van Brahms gegeven naast enkele andere licht klassieke stukken. Haar warme stem en de combinatie met koor en orkest waren subliem in de totale weergave van deze toch tragische muze van Brahms over een verloren liefde Marjan Fey, de vaste pianiste van het Fulco's Regionaal Mannenkoor begeleide zowel Marianne koopman en koor weer op sublieme wijze. Güdo Muller, dirigent van het VSSO nam de moeilijke Notenkrakers suite voor zijn rekening. Een stuk van Tjaikovski wat wereldberoemd is en perfect werd uitgevoerd. Natuurlijk waren de mannen van het FRM tot het uiterste gespannen om dit concert in het Thuishonk Het Fulco Theater Goed neer te zetten. Gehuld in hun nieuwe kleding, vanwege het komende 25 jarig bestaan in 2014 gaf extra glans aan de kwaliteit van uitvoering. Zij hebben met hun initiatieven IJsselstein op de klassieke concert kaart gezet. Verdi en Wagner liederen uit bekende opera's werden op voortreffelijke wijze neergezet. Zowel hard als zacht zingen in alle bereiken is dit koor, onder leiding van Michel de Valk wel gegeven. Zeker gelet op de gemiddelde leeftijd van de zangers is het landelijke niveau in de B klasse nog steeds van toepassing voor dit koor.

Vanaf januari kunnen mannen vanaf 25 jaar en ouder deel gaan nemen aan een introductie in de koorzang met gratis een stemvormingscursus. Elke donderdag in het Fulco Theater om 20.00 uur, zijn geïnteresseerde zangers welkom. Zoals velen denken "ik kan niet zingen" laat dit eens door een professional beoordelen, Michel de Valk. Want zingen is gezond en Therapeutisch. Zie waar het koor toe in staat is. Daar wilt u zeker deel van uit maken. Zo memoreerde de voorzitter van het koor in zijn openingsspeech aan de toehoorders.

 


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors